TON, s preko 160 leti izkušenj, je prepoznan kot proizvajalec pohištva iz ukrivljenega lesa s sedežem na Češkem, z obsežnim mednarodnim dosegom. Podjetje združuje tradicijo in inovativnost v svojih postopkih izdelave, kar je pripomoglo k njegovi ugledni poziciji na trgu. Zavezanost k trajnostnim praksam, visoki kakovosti izdelkov in estetskemu dizajnu izpostavlja TON kot vodilnega v industriji pohištva.

Zgodovina podjetja

TON, češki proizvajalec pohištva, je bil ustanovljen leta 1861 v mestu Bystřice pod Hostýnem, v regiji, ki je takrat spadala pod Avstro-Ogrsko monarhijo. Tovarna, ustanovljena s strani Michaela Thoneta, je postala znana po svoji inovativni tehniki ukrivljanja lesa, ki je pohištvu dajala visoko kakovost in edinstven dizajn. Priljubljenost Thonetovega pohištva je hitro naraščala, tako da je do preloma 20. stoletja tovarna proizvajala več sto tisoč kosov pohištva letno.

Leta 1946 je postala državno podjetje, leta 1953 pa je bilo preimenovano v TON (Továrna Ohýbaného Nábytku, kar v prevodu pomeni “tovarna ukrivljenega pohištva”). Od leta 1994 deluje kot delniška družba. Danes TON združuje tradicionalne in moderne tehnike z namenom ustvarjanja brezčasnega, ekološkega pohištva, ki se prenaša iz generacije v generacijo.

Velika izbira izdelkov za vsak okus

TON je znan po svojem širokem asortimanu izdelkov, ki vključujejo stole, naslanjače, barske stole, ležalnike, dodatke in mize. V zadnjih letih se je podjetje osredotočilo na širjenje svoje ponudbe in inovacije v tradicionalnih tehnikah, s poudarkom na trajnosti in dolgotrajni vrednosti svojih izdelkov.

Vizualna identiteta podjetja TON se je v zadnjih letih spremenila, pri čemer so se odločili za prenovo, ki odraža sodobne trende in hkrati ohranja zgodovinsko dediščino. Logotip podjetja ni več v celoti zapisan z velikimi črkami, prav tako ne vključuje več znamenitega stola številka 14,

 ki je bil simbol pohištva iz ukrivljenega lesa. Novi logotip se osredotoča na krožno sredinsko črko “o”.

TON ponuja možnosti personalizacije, od izbire materialov do barv in zaključkov, s čimer kupcem omogoča, da svoje prostore opremijo v skladu z lastnim okusom in potrebami​

Kolekcija 822

TON je nedavno predstavil novo kolekcijo pohištva, Kolekcijo 822, ki jo je oblikoval švedski studio Claesson Koivisto Rune. Ta kolekcija predstavlja sodobno reinterpretacijo zgodnjih modernističnih oblik z namenom, da se zadrži duh originalnega dizajna, hkrati pa mu doda sodoben, nordijski značaj. Kolekcija vključuje različne modele stolov, med drugim barske stole in stole z ali brez rokonaslona, ki razširjajo prvotno tipologijo modelov A 811 in 811.

Zavezanost trajnosti

Podjetje TON je močno zavezano trajnosti in obnovi, saj načrtujejo uvedbo storitve popravil, kjer lahko stranke prinesejo stare ali močno uporabljene izdelke na popravilo, od tkanja iz trstike do strukture iz ukrivljenega lesa. Ta koncept je namenjen še večji dolgoživosti izdelkov, kar ustvarja močno čustveno vez med izdelki in njihovimi lastniki.

Materiali in vzdrževanje

TON uporablja visokokakovostne, trajnostne materiale za svoje izdelke, ki zagotavljajo dolgotrajno uporabo in minimalen vpliv na okolje. Pri vzdrževanju pohištva iz ukrivljenega lesa je pomembno redno čiščenje z mehko, vlažno krpo ter uporaba zaščitnih premazov, ki ohranjajo les v optimalnem stanju. Za podrobnejše informacije o materialih in nasvete za vzdrževanje specifičnih izdelkov priporočam obisk uradne spletne strani TON ali posvet z njihovimi strokovnjaki.

Z izjemno zgodovino, ki traja že več kot 160 let, TON nadaljuje z inovacijami in sodelovanjem s sodobnimi oblikovalci, da reinterpretira svoje edinstvene tehnike in tradicije, ohranja pa tudi tesne osebne odnose z zaposlenimi, sodelavci in strankami.

OSNOVNI PODATKI:

 • Kratko ime: NIK-LES D.O.O
 • Salon:
  Slamnikarska 1b, 1230 Domžale
 • Telefon: +386(0)59 042 167 ali +386(0)59 042 168
 • GSM: +386(0)40 702 218 (Sašo Puntarič)
 • GSM: +386 31 312 314 (Olga Liber)
 • E-mail: info@showroom.si

IDENTIFIKACIJSKI PODATKI:

 • Matična številka: 2032236
 • ID za DDV: SI29406595

DELOVNI ČAS:

 • Salon showroom je odprt od ponedeljka do petka od 11.00-17.00
  Pred obiskom salona nas prosim pokličite.