Sedežne garniture imajo v dnevnem prostoru prav poseben pomen, saj so središče udobja in sproščujočega počitka

Na voljo je široka ponudba Showroom modernih kavčev iz blaga do vrhunskih sedežnih garnitur iz pravega usnja.

Garniture so izdelane iz večih kosov, ki jih lahko poljubno kombinirate. Glede na velikost prostora in finančne zmožnosti lahko izberete garnituro z več ali manj kosi. Izberite sedežno garnituro, ki bo oddajala oseben slog življenja. Počitek je pomemben po napornem dnevu, zato je prava izbira sedežne garniture še kako pomembna. izberite svoje udobje, ki vam bo tudi stilsko ustrezalo.

Prikazovanje 1–12 od 45 rezultatov

Kakšna je dobra sedežna garnitura za spanje?

Sedežna garnitura je eden najpomembnejših kosov pohištva v vašem dnevnem prostoru. Pri izbiri sedežne garniture si pogosto vzamemo veliko časa, saj k temu zagotovo pripomore tudi široka ponudba modelov. Vsi poznamo prijetne občutke, ki jih doživljamo, ko se po napornem dnevu v objemu svojega doma zleknemo na sedežno garnituro. Prijetno je na deževen dan, ko se ob knjigi ali televizorju sproščamo na kavču. Sedežna garnitura je osrednji del vsake dnevne sobe. Dobre sedežne garniture ponujajo funkcijo ležišča tako, da jih lahko uporabljate kot posteljo ali pa gostom ponudite prenočišče.
  • Postavitev in oblika

Kadar kupujemo novo sedežno garnituro najprej razmislimo, kako velik je prostor v katerega bomo postavili sedežno garnituro z ležiščem. Na podlagi tega bomo lahko izbrali ali bo naša sedežna garnitura z ležiščem primerna za vsakodnevno spanje. Glede prostorske kapacitete lahko izbirate med kotnimi sedežnimi garniturami, garniture v obliki črke L ali U. Ključno pri izbiri je, da bo imela sedežna garnitura dovolj prostora za spanje, sedenje in pa prehod med ostalimi pohištvenimi elementi.
  • Materiali in barve

Pri izbiri materiala bodite pozorni na kvaliteto tkanine ali usnja, Pomembno je tudi kakšne barve bo vaša nova sedežna garnitura, da se bodo barve skladale s pohištvom in opremo v prostoru. Za kvalitetno sedežno garnituro z ležiščem so pomembni obstojni materiali, ki naj bodo tudi enostavni za vzdrževanje. Usnjene sedežne garniture so vsekakor zelo dobra izbira, saj izpolnjujejo vse omenjene pogoje. Te garniture so mehke na otip, vzdržljive in enostavne za vzdrževanje. Med najbolj vzdržljive materiale za vrhnji del sedežne garniture z ležiščem sodita tudi platno in bombaž. Zelo priporočljive so sedežne garniture iz mikrovlaken, ki so enostavne za vzdrževanje. V primeru, da so stene vaše dnevne sobe vpadljivih barvnih ali pisanih odtenkov, izberite sedežno garnituro v nevtralnih, nežnejših barvah – s svetlimi in naravnimi odtenki težko zgrešite. Za dnevne prostore svetlejših sten pa izberite sedežne garniture v nekoliko bolj igrivih in pisanih barvah.
  • Čiščenje

Se tudi vi soočate z dilemami, kako na enostaven način očistiti svoj kavč in kako odstraniti madeže s sedežne garniture? Pri vzdrževanju je ključnega pomena pravilen pristop k čiščenju, saj s tem preprečimo, da bi poškodovali material, iz katerega je sedežna garnitura izdelana. Za pravilno nego materialov sedežnih garnitur je pomembno upoštevati lastnosti materiala in navodila za vzdrževanje tkanin, velurja ali mikrovlaken. Izbrati je treba primerno čistilno sredstvo, namenjeno usnju, tkanini ali drugim materialom ter tako odstraniti madeže in povrniti sijaj. Z rednim vzdrževanjem boste kavču zagotovili daljšo življenjsko dobo. Da bo sedežna garnitura videti čim dlje kot nova, je treba naslonjač in kavč temeljito in redno vzdrževati. V nasprotnem primeru lahko pride do zbledelosti barv ter obrabljenih ali celo uničenih površin.

Ali je dobro spati na kavču ?

Tudi ti najraje zaspiš na kavču ? Čisto vsi smo kdaj že zaspali na kavču. Včasih si zaželimo nekaj prostora zase, največkrat  pa na kavču zadremamo po dolgem in napornem dnevu. Vendar pa nekateri veliko lažje zaspijo na kavču kot v postelji, in čeprav s tem ni nič narobe, lahko dolgotrajno spanje na kavču povzroči težave, kot so npr. bolečine v križu. Če kavč pogosto uporabljaš za dejavnosti, kot sta gledanje televizije ali branje, lahko tvoji možgani to povezujejo s počitkom, zaradi česar se lažje sprostiš in zaspiš. Za nekatere posameznike je lahko  spalnica povezana s stresom in tesnobo, kot so misli, povezane z delom ali osebnimi izzivi. Izbira spanja na kavču ali sedežni garnituri je lahko način, kako se izogniti tem asociacijam in ustvariti mentalno ločitev med počitkom in stresom.

Izbira sedežne garniture

Raztegljiva sedežna garnitura je v notranjem opremljanju pravzaprav neverjetno uporabna oprema. Na pogled je lahko namreč povsem normalen in moderen kavč, ki pa se pod okriljem noči spremeni v dovolj široko in udobno posteljo. Je idealna rešitev za majhna stanovanja ali otroške sobe, saj omogoči, da isto sobo uporabljamo tako za spanje, kot tudi za zabavanje gostov, ki bi jim bilo sicer nerodno sesti na vašo posteljo. Čez dan pa pridobimo tudi veliko dodatnega praznega prostora. Kadar kupujete novo sedežno garnituro, najprej pomislite , kako jo boste uporabljali. Če jo boste vsak dan raztegovali v posteljo, bodite pozorni na njeno udobnost, trpežnost in ergonomičnost, Preverite kakšna je vzmetnica, iz kakšnih materialov je izdelana. Vzmetnice vgrajene v sedežne garniture so lahko trše, mehkejše in telesu nudijo več ali manj opore. Priporočljivo je, da naj bo mehanizem sedežne garniture z ležiščem čim lažji, da se ne boste pošteno utrudili, pri pripravi vašega ležišča Ker je raztegljiva sedežna garnitura načeloma vedno oblikovana tudi kot postelja, je po navadi udobnejša, vendar vseeno pomislite, za kaj jo boste uporabljali v prostem času in jo temu prilagodite. Če gledate televizijo, izberite sedežno garnituro s podaljšanim delom za noge, če pa se raje pogovarjate po telefonu ali berete, izberite čim bolj ergonomski zgornji del, kjer boste naslanjali glavo. Nasploh je bolje izbrati bolj zaokrožen naslon, ker se lažje prilagodi hrbtu.