Pedrali je vodilno italijansko podjetje, specializirano za proizvodnjo sodobnega pohištva, ki vključuje stole, mize, pohištvo in svetila, namenjena tako poslovnim kot tudi stanovanjskim prostorom. Njihova zbirka odraža natančno raziskovanje ter predanost ustvarjanju funkcionalnih in vsestranskih oblikovalskih izdelkov iz kovine, plastičnih materialov, lesa in oblazinjenja.

Zgodovina podjetja Pedrali

Ustanovljeno leta 1963 s strani Maria Pedralija, podjetje iz Palazzolo sull’Ogliu v provinci Brescia, se je najprej specializiralo za proizvodnjo zunanjega pohištva iz kovanega železa. Od sedemdesetih let naprej sodelujejo z italijanskimi in tujimi arhitekti ter oblikovalci, usmerjenimi v industrijsko proizvodnjo pohištva za pogodbeno rabo. Danes pod vodstvom Monice in Giuseppeja Pedrali zaposlujejo več kot 300 sodelavcev in so prejemniki prestižne nagrade ADI Compasso d’Oro za stol Frida leta 2011.

Zavezani kakovosti in okolju: certifikati in trajnostna politika

Pedrali je 100-odstotno italijansko podjetje, ki združuje tradicijo in inovacije v svojem oblikovalskem procesu. Vsi njihovi izdelki se rojevajo v srcu Italije, kjer združujejo veščine izkušenih obrtnikov z najnovejšo tehnologijo. S tem zagotavljajo, da vsak izdelek nosi pečat kakovosti, ki ga pričakujete od italijanskega pohištva. Njihova predanost lokalni proizvodnji ne ohranja le tradicije, temveč tudi spodbuja lokalno gospodarstvo in ustvarja delovna mesta v lokalni skupnosti. Njihova zavezanost najvišji kakovosti je potrjena s certifikati, kot so ISO 9001:2015, ISO 14001:2015 in ISO 45001:2018. Zavedajo se tudi pomena trajnosti, zato njihovi leseni izdelki nosijo certifikat FSC® C114358, ki dokazuje uporabo lesa iz certificiranih gozdov.

Pedrali sedež podjetja

Trajnostno oblikovanje 

Pedrali verjame v trajnostno oblikovanje kot ključno načelo vsakega izdelka. Trdno verjamejo, da oblikovanje z naravo ne pomeni le estetskega vidika, temveč predstavlja odgovornost do okolja in ljudi. Zavedajo se, da so njihovi izdelki del vsakdanjega življenja, zato jih oblikujejo z mislijo na dolgotrajno uporabo in minimalen vpliv na okolje. S trajnostnim oblikovanjem ne ustvarjajo le pohištva, temveč vzpostavljajo dolgoročen odnos med ljudmi in prostorom, ki ga oblikujejo.

Leseni izdelki so certificirani po standardu FSC® C114358, uporabljajo vodne premaze iz rastlinskih smol, kar zagotavlja manjšo uporabo kemičnih spojin. Plastični izdelki so narejeni iz visokokakovostnih, reciklabilnih surovin, kar so dodatno poudarili s predstavitvijo izdelkov “recikliranega sivega” odtenka, izdelanih iz 50% odpadkov potrošnikov in 50% industrijskih odpadkov.

Pri Pedrali ne govorijo le o trajnosti, temveč jo živijo tudi v proizvodnih procesih. Pri razstavljanju pohištva posebno pozornost namenjajo zmanjševanju porabe surovin, racionalizaciji virov ter ponovni uporabi in recikliranju odpadkov. Njihov cilj je ustvariti izdelke, ki so trajnostni tako v estetskem kot tudi funkcionalnem smislu.

Energija za prihodnost

Pedrali spodbuja “zeleno” energijo kot ključno vrednoto v svoji trajnostni filozofiji. Njihova energija je pridobljena iz obnovljivih virov, kar potrjuje njihovo zavezanost zmanjševanju okoljskega vpliva.

Certifikat ISO 14064-1:2019

Leta 2021 so uspešno opravili oceno njihovega ogljičnega odtisa in pridobili certifikat v skladu s standardom UNI EN ISO 14064-1:2019. Zavezani so k nenehnemu izboljševanju in zmanjševanju izpustov CO₂, kar merijo in spremljajo z jasnimi cilji za prihodnost.

Prihodnost podjetja Pedrali

Pedrali se zavezuje k nenehnemu izboljševanju in postavljanju novih standardov trajnostnega oblikovanja. Njihova vizija je postati vodilno podjetje na področju odgovornega poslovanja v panogi pohištva. Z izobraževalnimi programi, inovacijami in sodelovanjem s strokovnjaki na področju trajnostnega razvoja si prizadevajo oblikovati prihodnost, kjer bo pohištvo ne le estetsko dovršeno, temveč tudi odgovorno do okolja in družbe.

Vabimo vas, da odkrijete svet Pedrali in doživite vrhunsko kakovost, združeno z brezkompromisnim spoštovanjem do okolja.

Vrhunski dizajn za vse okuse

Pedrali sofa - vrhunsko oblikovanje

Pri Pedrali verjamejo v nenehno inovacijo kot gonilno silo naše rasti. Njihova ekipa oblikovalcev in inženirjev je predana ustvarjanju unikatnih, a hkrati funkcionalnih kosov pohištva. Sodelovanje s talentiranimi oblikovalci širom sveta jim omogoča raznolikost stila, ki zadovolji širok spekter okusov. V ospredju njihovega oblikovalskega procesa je združevanje tradicionalnih metod z najnovejšimi tehnologijami, kar zagotavlja vrhunski dizajn in trajnost na vsakem koraku.

OSNOVNI PODATKI:

 • Kratko ime: NIK-LES D.O.O
 • Salon:
  Slamnikarska 1b, 1230 Domžale
 • Telefon: +386(0)59 042 167 ali +386(0)59 042 168
 • GSM: +386(0)40 702 218 (Sašo Puntarič)
 • GSM: +386 31 312 314 (Olga Liber)
 • E-mail: info@showroom.si

IDENTIFIKACIJSKI PODATKI:

 • Matična številka: 2032236
 • ID za DDV: SI29406595

DELOVNI ČAS:

 • Salon showroom je odprt od ponedeljka do petka od 11.00-17.00
  Pred obiskom salona nas prosim pokličite.